látnivalók tisza tó
Esemény

Látnivalók a Tisza-tó környékén

Csodálatos hely Magyarország, megannyi látnivalóval, kirándulóhellyel. Bár a legtöbben külföldről csak Budapestet, esetleg a Balatont látogatják meg, számtalan olyan egyéb területei vannak az országnak, ahova érdemes elmenni kirándulni. A magyar lakosok ezt jól tudják, így szerencsére szerteágazóan zsong a belföldi turizmus egész évben az ország legkülönbözőbb területeire. Az ország keleti részén például egy csodálatos gyöngyszemként helyezkedik el a Tisza-tó, ahol szuper napokat tudunk eltölteni, bárkinek javasoljuk, aki egy csendes, baráti könyezetek, gazdag kirándulóhelyet keres.

A Tisza-tó, szálláshelyek a környéken

A Tisza-tó a Balaton után Magyarország második legnagyobb tava. Ha szállást keresünk a környéken, akkor remek lehetőségeket kínál a közeli Tiszafüred vagy esetleg Polgár települése. Utóbbi például akkor is szuper megoldás, ha másmerre is kirándulunk a környéken, például meglátogatjuk a méltán híres Hortobágyot.

A Tisza-tó látnivalói

Az első állomás, amit mindenképpen érdemes meglátogatnunk az a Tisza-tavi Ökocentrum. A helyszín tökéletesen bemutatja a környék természeti sajátosságait, élővilágát, így ha ezzel kezdjük, akkor tudjuk mire érdemes figyelni majd ottartózkodásunk során. Szintén híres és kihagyhatatlan a környékbeli kirándulóknak a Tisza-tavi Madárrezervátum. A madárrezervátum Európán belül is híres, a világörökség részévé tették és csak vezetővel látogatható. Gyönyörű a környezet, változatos élővilággal, faunával és több, mint 200 madárfajjal. Így aki ide eljön, az hihetetlen gazdag és egyedi élménnyel fog távozni. Nem érdemes hát kihagyni.

Az egyéb látnivalók, mint például a Kiskörei hallépcső vagy az Óhalászi-sziget meglátogatása szintén javasolt és kiváló program a turisták számára. Ha pedig úgy döntenénk, hogy várost néznénk, akkor tovább tudunk barangolni Tiszafüredre. Ahogy említettük, ha már a környéken vagyunk, akkor nem érdemes kihagyni a Hortobágyi Nemzeti Park meglátogatását sem, mely szintén változatos állatvilággal és végtelen pusztákkal vár minket. Ha mindent egyben szeretnénk látni, akkor többféle oldalon tudunk tájékozódni: https://outlethotel.hu/blog/tisza-latnivalok

Kirándulásra fel, reméljük kedvet hoztunk hozzá!