kültéri led lámpa
Épületek

Kültéri LED lámpa: modern udvari világítás

A garázsbejárók, udvarok fényellátását biztosítani nem könnyű piskóta. Sok háztartásban nincs is udvari világítás és zseblámpával vagy telefonnal oldják meg a garázstól a bejáratig vezető néhány tíz métert. Azonban ezen könnyen lehet változtatni, ha megtaláljuk a legjobb módját a hatékony világításnak. Kültéri LED lámpa: ismerd meg az előnyeit!

A kültéri LED lámpa előnyei

A legjobban azok tudják csak, hogy milyen szuper is a LED technológia, akik kipróbálták már, vagy legalább egyszer olvastak róla életükben. A LED-ek a halogén lámpákkal ellentétben nem izzószállal, hanem fény diódákkal működnek. Ez lehetővé teszi, hogy ne égjenek ki és sokkal ellenállóbbak legyen a használat idő során. A diódák nem tudnak elszakadni: ebből is ered, hogy a LED-ek nem egyik pillanatról a másikra kihunynak, hanem szépen elhalványul a fényük, azaz veszítenek a fényerejükből.

A kültéri LED lámpa esetében is ez a helyzet áll fenn: nem kell évente, kétévente kicserélni a villanykörtét, hiszen egy átlagos 5-6 ezer lumen teljesítményű égő akár 30 ezer órát is képes világítani. Ezt bárhogy is számoljuk, minimum 10 évnyi működést jelent.

Kültéri világítás mozgásérzékelős LED-del

A mozgást érzékelők nem újkeletű dolgok, számos helyen (parkolóházakban például) nag hasznát veszik ennek a berendezésnek, hiszen csak akkor oltódik fel a lámpa, ha valaki ott van a teremben. A mozgásérzékelővel jelentős költségeket lehet megspórolni. Ráadásul ez egy praktikus megoldás is, főleg akkor, ha egy eldugott ponton tudnánk csak feloltani az udvari világítást. Helyette a szenzor magától bekapcsol, amikor érzékeli, hogy megérkeztünk autónkkal a garázs elé, vagy épp beléptünk a kapun. Nem kell többé kiszállni az autóból és külön odafáradni a villanykapcsolóhoz. Ez a nagy hidegben vagy ha sietünk már haza ráadásul extra idegesítő is tud lenni. Helyette gyorsan begurulhatunk a garázsba és megfelelő fények mellett érhetünk el a bejáratig.