elsősegély doboz
Autók

Autós kiegészítők, felszerelések

Milyen autós kiegészítőket érdemes vásárolni?

Ablakfólia

Az ablakfóliák számos előnyős tulajdonsággal rendelkeznek, ezért feltétlen érdemes megfontolni használatát. Az egyik kiemelkedő pozitív tulajdonsága hogy teljes védelmet nyújt az UV-sugárzás ellen, ezzel csökkentve a bőrrák kockázatát. Főleg hosszú utakon könnyedén előfordulhat mind a vezetővel mind pedig az utasokkal hogy csúnyán leégnek. Ezt könnyedén elkerülhetjük sötétítő ablakfóliák használatával. Rengeteget spórolhatunk a fogyasztáson hiszen akár a klíma bekapcsolása nélkül is közlekedhetünk. Fóliával nem csak takarékosabb és kényelmesebb az utazás hanem sokkal biztonságosabb is. Számos baleset következett már be azért mert a vezetőt elvakította a beszűrődő napfény és  ezért nem tudta megfelelő időben észlelni az előtte lévő akadályt.  Ettől nem kell többé tartani. Ha mégis baleset történne a fóliára még akkor is számíthatunk hiszen megakadályozza hogy a szilánkok további sérüléseket okozva szétrepüljenek az autóban.

Tolatóradar

Sokak számára okoz nehézséget az autóval hátrafelé történő manőverezés. Ennek megkönnyítése érdekében érdemes valamilyen minőségi tolatóradart vásárolni. Tolatóradar használatával nagyban megkönnyíthetjük a hátramenetet, illetve a parkolást. Egy monitoron keresztül tökéletesen fogjuk látni mi van a hátunk mögött és egy hangjelzés figyelmeztet majd minket ha túl közel mennénk valamilyen akadályhoz. A tolatóradar rendkívül hasznos lehet mindenkinek.

Melyek a kötelező autós kiegészítők ?

Elsősegélydoboz

Az egyik legfontosabb kiegészítő az elsősegély doboz. Ez a doboz nélkülözhetetlen tartozéka kell hogy legyen autónknak. Sokan nem veszik ezt komolyan és nem tartanak maguknál, pedig sokkal jobban megéri az elsősegély dobozt megvásárolni, mint a büntetést kifizetni egy közúti ellenőrzés után. Elsősegélyre ugyanúgy kell gondolnunk mint a jogosítványunkra és forgalmi engedélyünkre. Kötelező felszerelésnek számít.

Elakadásjelző háromszög.

Az elakadásjelző háromszög szintén olyasmi amiről könnyedén megfeledkeznek az emberek. Feltétlen legyen nálunk ez a felszerelés is, különben súlyos büntetésekre számíthatunk egy ellenőrzéskor. Ne vegyük félvállról kötelező kiegészítőink jelentőségét.